Takaisin tiedotteet -sivulle

Irwin-festivaali Hämeenlinnan pophistorian keskiössä
(Irwin Goodman -instituutin tarkennettu tiedote 15.7.2007)

Irwin-festivaali karkeloidaan 25.-29.7. pääasiassa hämeenlinnalaisen popmusiikin synnyinsijoilla. Siinä Linja-autoaseman liepeillä Hämeenkaaressa hämeenlinnalainen popinvaasio 1960-luvulla voimistui pyyhkiäkseen yli koko Suomen niemen. ”Kaaressa” kuullaan nyt niitä samoja sointeja kuin jo yli 40 vuotta sitten. Festivaaleilla kuullaan niin Irwinin aikalaisia, soittajakavereita ja kuin ihan nykyisenkin Irwin-bändiliikkeen edustajia. Irwin, kaikkein menestyneimpänä hämeenlinnalaispoppareista on saanut nimensä festivaalitunnuksiin, jotka on vedetty salkoihin jo vuodesta 1999.

Irwin-festivaali alkaa keskiviikkona heinäkuun 25. klo 18.30 Rentun Ruusu -elokuvan esityksellä Verkatehtaan Viinivintillä. Tilaisuuden alustajana Irwinin aikalainen. Mukaan mahtuu 40 henkilöä ilmoittautumisjärjestyksessä: ennakkovaraukset. Tilaisuuteen on vapaa pääsy. Irwin-karaoken alkukarsinnat pidetään myös keskiviikkona Pub 34.ssä (Härkätie 34) klo 19 alkaen.

Irwin-klubin kokoontuminen on perjantaina Viinivintillä klo 17.00 alkaen. Vain jäsenille (vapaa pääsy tietenkin – tarjoilua!). Ennakkoilmoittautumiset info@irwingoodman.com.

Perjantai-ilta jatkuu Hämeenkaaressa, jonka edustalla voi nauttia terassitunnelmasta, myös sisätiloista löytyy anniskelualue. Perjantaina lavalle nousevat klo 18.00 alkaen mm. Karjalan Kannas, Ari G, Markku ”Gulliver” Laamanen orkestereineen ja vierailijoineen – mm. Irwinin kuuluisa roudari, yhden hitin ihme, Wolde Waldemar Punnala, joka sai hittinsä Irwinin ja Vexin tälle räätälöimästä Naulaan ja naputan -biisistä. Illan päättää jo legendaksi yli 25-vuotisella taipalellaan kasvanut Irwinin Lapset -yhtye, jonka alkumuoto ehti keikkailla Irwinin kanssa monta vuotta 80-luvulla. Perjantai-illan bileet juontaa kirjailija-dokumentaristi-kitaristi-artisti Ari G. Liput 5 €, ennakkomyynti Hämeenlinnan Citymarket. Ikäraja 18 vuotta.

Lauantain kansanjuhla käynnistyy Hämeenkaaressa jo päivällä. Irwin laulukilpailun viimeinen alkukarsinta alkaa klo 13 terassilla, sateen sattuessa sisällä. Kiertoajelut Irwinin maisemissa Hämeenlinnassa ja Hattulassa (kesto noin 1 tunti). Bussit lähtevät Hämeenkaaren edestä klo 14 ja 16. Oppaana Jouko Rita. Liput 15 €, ennakkovaraus numerosta 044-032 3001.

Lauantain iltaohjelma alkaa pääsymaksutta kuudelta, illan aikana esiintyy tamperelainen Kadun Kaswatti ja kotkalainen Veljekset Goodman. Irwin-laulukilpailun finaali lauletaan myös illan aikana. Lauantai-illan juontotehtävät hoitelee Hämeenlinnan omapoika Jouko ”Tutti” Rita. Ikäraja Hämeenkaaren tapahtumiin on 18 vuotta.

Valtakunnallisella Irwin-klubilla on infopiste ja kokoontumiset festareiden aikana. Nyt on erinomainen tilaisuus jokaisen aiheesta kiinnostuneen liittyä maamme nopeimmin kasvavaan musiikki- ja elämäntapaseuraan! Irwin-klubi, Irwin Goodman ry ottaa uusia jäseniä vastaan kaiken aikaa festareiden klubi-infossa. Irwin-festivaalin järjestää hämeenlinnalainen Irwin ry. Tapahtumasta lisätietoja: www.irwin-festivaali.net Irwin Goodman -instituutin ja Irwin-klubin (Irwin Goodman ry) toiminnasta lisätietoa: www.irwingoodman.com

Irwin Goodman -instituutin tiedotus

www.irwingoodman.com


13:00 25.6.2007

Sivun ylälaitaan