Takaisin tiedotteet -sivulle

Irwin-klubin ja LMMS:n tiedote

Juhlavuoden 2017 jamit: Suomi 100 ja Ryysyranta 50v
Irwin-jamit Hämeenkyrön Lavajärvellä 9.9.2017

Taas on aika perinteisten, valtakunnallisten Irwin-jamien Lavajärven Päivölässä lauantaina 9.9. klo 20 alkaen. Tällöin kuullaan tämän hetken kovimmat Irwin-lataukset: Kaikkein aktuellein latinki on tietenkin kiitetyn Heiskan kesäteatterin Viimeinen laulu -musiikkinäytelmän orkesteri ja näyttelijät / kuoro, jotka esittävät kesän aikana huippusuosion saavuttaneen uuden näytelmänsä musiikkia, Irwinin ja Vexi Salmen, sekä Kassu Halosen tekemiä klassikkokappaleita, hienoin sovituksin. Yleisön pyynnöstä, vielä kerran! Jos teatterilaiset esittävät Irwinin herkimmät soinnut ja vähän rajummatkin hienostuneella vahvalla otteella, niin seuraava esiintyjäryhmä ei niinkään hienostele, mutta vahva ote on heilläkin. Kansan syvien rivien tuntojen tulkki, Kadun Kaswatti villitsee tänäkin vuonna jamikansaa. Mukana on myös Irwinin luottomuusikon, Ari Goodmanin yhtye, Retee-Goodman, joka on viime aikoina esiintynyt niin Lastenklinikan hyväntekeväisyyskonserteissa kuin yökerhoissakin. Yhtye vetää Irwin Goodmanin ja Emil von Reteen rallit taidolla, tyylikkäästi ja svengaavasti! Viime hetkillä mukaan kiinnitettiin myös vanha Irwinin lapset -yhtye nykyisessä uudistuneessa kokoonpanossaan. Mukana on pari alkuperäistä jäsentä ja edellisestä vierailusta Irwin-jameissa on vierähtänyt jo liki 20 vuotta. Tämän lisäksi luvassa on ainakin muutama yllätysesiintyjiä. Alkuillasta on tanssimusiikkia, josta vastaa Irwin-jamit -houseband. Tanssilattia on liukas. Lisäksi pubin puolella on Irwin-karaoke ja keskiolutoikeudet. Tänäkin vuonna kisataan vuoden Irwin-karaokemestaruudesta! Kahvilassa perinteiset kahvit munkkeineen ja muut puffettiherkut, sekä Irwin-tuotteiden hyvin varustettu myyntipöytä

Juhlavuosi

Joka vuosi on juhlavuosi, ainakin Irwin-jameissa. Tänä syksynä on erityistä se, että nyt tulee kuluneeksi 50 vuotta siitä kun Irwin julkaisi ensimmäisen megahittinsä. Ikivihreeksi muodostunut Ryysyranta-laulu on jo lähes kansanlaulun asemassa satavuotiaassa Suomessamme, jonka tähän astisen historian puoliväliin laulun julkaisu sijoittuu. Silloin juhltiin nimittäin 50 vuotiasta isänmaata. Irwiniä muistellaan Irwin-jameissa nyt jo 27. kerran. Irwinin kotikylillä on jammailtu Irwinin muistojameissa jo vuodesta 1991. Ja joka vuosi on Ryysyrantakin kajautettu ainakin muutamaan kertaan illan aikana..

Tapahtuman järjestää tänäkin vuonna paikallinen vahva kyläyhdistys, Lavajärven maamiesseura ry apunaan Irwin-klubi, Irwin Goodman ry, joka puolestaan on nykyirwinismin vahvin vaikuttaja. Nämä kaksi yhdistystä muiden vaikuttajien kanssa ovat koonneet juhlat, jotka ovat keränneet vuosi vuoden jälkeen Irwinin syntymäpäivän aikaan kokoon suuret joukot kyläläisiä ja Irwinin ystäviä kaikkialta Suomesta, ihailijoita, harrastajia, artistikollegoja yhteen juhlimaan ja kunnioittamaan reippaan jammailuhengen merkeissä rakastettua kansantaitelijaa. Irwin ja hänen musiikkinsa elää tässä päivässä! Harvalla artistilla on niin paljon uskollisia faneja, kuin Irwinillä, vielä näinkin pitkän ajan kuluttua siitä kun taiteilija itse on ollut jo poissa maallisilta estradeilta.

Aika: 9.9.2017 klo 20-02
Paikka: Seurantalo Päivölä (Komintie 215, Hämeenkyrö)
Paikasta lisätietoa ja ajo-ohjeet: www.lavajarvenpaivola.com
Esiintyjistä, irwinismistä ja Irwinistä lisätietoa: www.irwingoodman.com
Liput: 15 euroa ovelta.

Tiedote 2.9.2017 Lavajärven maamiesseura ja Irwin-klubi, IrwinGoodman ry