Takaisin Tapahtumat -sivulle


Irwin Goodman -tiedote 29.8.2019:

Irwinin Muistojamien ohjelmaa ja esiintyjiä - Lavajärvi 14.9.

Irwinin varsinaiselle syntymäpäivälle 14.9. osuvat jamit ovat tänä vuonna täynnä alan osaamista. On selvästi tulossa hienot juhlat, vaikka ihan uusimmat nimet eivät vielä saaneetkaan kalentereitaan tähän ajankohtaan muovautumaan. Nyt ollaan siis todellisten konkareiden varassa. Se ei ole kuitenkaan mikään "voi voi".
Lähemmäksi 30 kertaa on jammailtu syksyn tullen Irwinin muistoksi Lavajärvellä. Joka syksyiset karkelot Lavajärven Päivölässä on täynnä erityistä tunnelmaa ja rentoa Irwin-menoa. Jokaiselle on jotain. Tanssikansa saa oman siivunsa ja pubijengi omansa ja muut kaikkea siltä väliltä. Takuuvarmana tanssittajana maan mainio Seppo Tammilehto, joka on esiintynyt Päivölässä ennenkin, kuten lukuisissa muissakin paikoissa menestykkäästi. Suuren yleisön suosikki, sympaattinen lavatähti, kuuluisasta Tammilehtojen muusikkosuvusta osaa asiansa. Serkkunsa Pekka Tammilehto, alias Topi Sorsakoski, on noussut suurien legendojen joukkoon, ja toinen serkku Antti Tammilehto on vaikuttanut suomalaisissa suurbändeissä Juice Leskisen Grand Slamista lähtien. Jo heidän maineikas isänsä keikkaili vuosikymmenet Tammilehdon Tangoyhtyeellä halki maan. Seppo aloitti muusiikon uransa jo varhain, 70-luvun suurmenestys Alvari Tuohitorven riveissä on monilla nykyihailijoillakin vielä muistissa. Sepi oli myös Irwinin luottomuusikko, monet hauskat keikat on koettu Irwininkin taustalla! Nykyisin Sepi on tehnyt soolokeikkoja jo useamman kymmentä vuotta.


Seppo Tammilehto on täällä, sekä Irwin-genren parhaimmistoa + iso osa Suomen Irwin-kansaa ja hämeenkyröläisiä...

Seppo Tammilehto on viime vuosikymmeninä muistanut myös Irwiniä. Muutamat Irwin-musiikin levytkset ovat keränneet positiivista huomiota. Irwin-osasastosta erityisesti suurproduktio Irwin-revyy on ollut laajojen kansanjoukkojen mieleen. Irwin-revyy toi Irwinin laulut ja hahmon hienosti tähän päivään, todella toimivalla sabluunalla tehty kahden näytöksen esitys oli vauhdikasta seurattavaa. Ihmiset pitivät siitä, se ei ollut siis ainoastaan niin sanotun Irwin-kansan mieleen, vaikka vannoutuneista faneista sen kävikin katsomassa, monet useampaan kertaan. Tammilehdon käsikirjoittama ja tuottama revyy kiersi monet paikkakunnat ja hän oli itse niissä pääosissa, vaikkei revyyn "Irwininä" esiintynytkään, niistä esityksistä on kuitenkin jäänyt Sepille monenlaista takataskuun, joista saadaan näytteitä myös Irwin-jameissa! Irwinin biisejä laadukkaan tanssimusiikin lomassa.

Toinen Irwinin luottomuusikko on Ari Goodman, hän on jälleen mukana rautaisen Retee-Goodman -bändinsä kanssa. He hoitelevat ammattitaidolla Tammilehdon säestyksen ja vetävät vielä oman tiukan Irwin-settinsä päälle. Yhtyeessä on valtavasti potentiaalia, uutta ja vanhaa tietoa ja taitoa yllin kyllin. Bändin nestorit, Ari ja Juke ovat soittaneet yhdessä sellaiset 45 vuotta, lukuisista bändeistä ja keikoista on jäänyt vankkaa rutiinia, ja tilannetajua. Molemmat vaille kuusikymppiset ikinuoret olivat muuten Irwinin Lapset -yhtyeen aivan alkuperäisessä ja kaikkein ensimmäisessä kokoonpanossa silloin vajaa 40 vuotta sitten kun se ralli alkoi. Yhtyeen "nuorisojäsenet" kolmekymppiset Eetu ja Tape ovat kovissa rockenrollin vesissä keitetyt hekin. Monissa bändeissä yhdessä ja erikseen soittaneet muusikot ovat niittäneet mainetta siellä ja täällä! Näistä emmeistä syntyy aito Retee-Goodman -saundi - se kannattaa tulla kokemaan!

Rentun Ruusut on paikallinen monipuolinen yhtye, jolta taittuu niin Irwinit kuin tanssimusatkin. Näistä yhdistelmistä syntyy kunnon hämeenkyröläinen sointi, joka kantaa. Rytmiryhmässä on vankkaa teatteribändipohjaa Kaitsu ja Jussi pitävät kompin kohdillaan, ja Timo Kulmala muine joukkoineen liidaa bändin liitoon!

Tamperelainen Kadun Kaswatti ei kaipaa esittelyjä, ainakaan Irwin-kansan piirissä. Monet legendaariset keikat ovat muistissa, kenellä enemmän ja kenellä vähemmän. Bändin ote on nykyisin ammattimainen, mutta räyhäkäs, eikä livevedoista koskaan tiedä mihin ne johtavat. Ja on illan aikana muitakin yllätyksiä odotettavissa, sekä tietysti yllätysesiintyjiä.

Karaoke jatkuu vanhaan malliin pubin puolella, ja perinteinen Irwin-karaoke mestaruus kisataan taas entiseen malliin. Joka vuosi on löytynyt laadukkaita laulajia, jotka ovat tulleet esiintymään salin puolelle livebändin kanssa. Niin tapahtuu tänäkin vuonna. Karaoke-kisan palkinnot ovat perinteiset, ja hyvin Irwinmäiset!

Jameihin yritettiin saada muutamia uusia mielenkiintoisia Irwin -musiikkia esittäviä kokoonpanoja, mutta aikatauluja ei vaan saatu sopimaan. Ensi vuonna yritetään uudelleen. Bändit, esiintyjät voisivat antaa tietoa ja näytteitä itsestään. Jos vaikka saataisiin aikaan katselmus uusista nimistä ensi vuonna.

Tämä vuosi vedetään vieläpä entisillä pääsylipun (15€) ja tarjoilujen (edullisilla) hinnoilla.

29.8.2019 IrwinGoodman.com