Takaisin Tiedotteet -sivulle


Irwin Goodman ry ja ValkeakoskiMedia:

Hyvää Uutta vuotta! Presidentti Kekkosen puhe 1.1.1967, Vexi ja Irwin, tämän jälkeen tärkeä tiedote

Hyvää Uutta vuotta! Nyt on ohjelmassa presidentin puhe, nimittäin presidentti Urho Kekkosen puhe uudenvuoden päivänä 1.1.1967. Tämän jälkeen seuraa meidän tiedotteemme tammikuun alkupuolella. Kerromme muun muassa uusista julkaisuista, kykenemme antamaan tarkempia aikatauluja tulevasta. Antaa presidentti Kekkosen, Vexin ja Irwinin puhua ensin.


Presidentillä on asiaa - niin meilläkin. (Kuva: Tasavallan presidentin kanslia)

Otteita tulevasta Reteesti, Goodman -romaanista (Veikko Tiitto – Ari Lahti)

ValkeakoskiMedian Viimeinen keikka -sarja

1.1.1967 Seutula, Helsingin maalaiskunta

Uudenvuodenpäivänä ei ole mitään ohjelmaa. Tylsää oleskelua, mutta parempi sekin kuin pakkasessa raataminen. Niin sunnuntaisin kuin juhlapyhinäkin saamme nukkua hieman pidempään, muuta juhlaa niihin ei sisälly. Eipä tarvitse kentälläkään olla heilumassa.
...
Kelaan tuon lisäksi mielessäni tietenkin myös musiikkia, niin nytkin, vaikka ei täällä ole mahdollisuuksia sävellystyötä tehdä. Rentoutumista se on tämäkin. Kyllä mieluummin olisin tien päällä keikkaa tekemässä!

Samaan aikaan Hämeenlinnassa Vexi makaa kotonaan voipuneena sohvalla. Ja vaihteeksi oikein kunnon krapulassa. Edellinen ilta, tai yö – aika pitkälle seuraavan vuorokauden puolelle – meni kosteissa merkeissä.
Ajatukset ovat nyt hieman sumeita, mutta työasiat pulpahtavat pintaan tämän tästä. Teksti-ideoita tulee ja menee.

Tunnelma on hieman unelias, vaikka eletään jo puoltapäivää. Vexi päättää laittaa radion päälle, ja kuunnella mitä Tasavallan presidentillä on asiaa tänä vuonna. On vuoden 1967 ensimmäinen päivä ja Turun Tuomiokirkon kello lyö kaksitoista, Urho Kaleva Kekkonen pääsee ääneen.
-Kun Suomi joulukuun 6. päivänä 1917 julistautui itsenäiseksi tasavallaksi, oli maailmassa kaikkiaan 48 itsenäistä valtiota. Tänä päivänä Yhdistyneiden Kansakuntien jäsenvaltioiden lukumäärä on 122.

-Tänään alkaneen vuoden lopulla Suomi tulee siis olleeksi 50 vuotta itsenäisenä valtakuntana.

-Olen kovin pahoillani, että minun on pakko ennen kuin lopetan uudenvuodenpuheeni poiketa juhlavuoden aiheesta. Mutta en voi sivuuttaa sitä kurjuutta, joka on vallalla…

Lue koko ote pdf-tiedostosta ole hyvä.

Ote tulevasta Reteesti, Goodman -romaanista. Kekkoknen (Veikko Tiitto – Ari Lahti) (pdf)

1.1.2020 irwingoodman.com / Irwin Goodman ry / ValkeakoskiMedia