Takaisin Tiedotteet -sivulle

ValkeakoskiMedia / IrwinGoodman.com 21.12.2021

Irwin-kirjauutuudet
Nyt näitä saa: Reteesti vaan, Irwin Goodman
...ja Miettisen Irwin Goodman - kansan taiteilija

(Tuotetarjoukset: Uutuskirjat syksy 2021)
(Viimeinen keikka -sarjasta lisätietoa täältä: Viimeinen keikka -sarja )Järkälemäinen uutuusteos suomalaisen viihteen lähihistorian jättiläisistä:
Reteesti vaan, Irwin Goodman

Lahti, Ari ; Tiitto,Veikko

9789526810256

Kansantaiteilijan elämäkertaa.

Irwinin musiikki, ura ja elämä.

Täähän on loistava teksti! Mistä sä tällasen oot keksiny?
Sieltähän ne kansan suusta parhaimmat ideat kuulee.. 

Kansantaiteilija Irwin Goodmanin ja sanoittaja-manageri Vexi Salmen nousu suomalaisen viihteen huipulle avautuu nyt Irwinin näkökulmasta. Kuva värikkäistä persoonista syvenee ja samalla selviää mihin perustui Irwinin ja hänen laulujensa valtava suosio.

Mukaansatempaava, vauhdikas ja lämminhenkinen kerronta pohjautuu kirjoittajien tekemiin haastatteluihin ja tutkimuksiin. Huolella luotu dialogi tuo esiin henkilöiden tunnemaailmaa ja luonteenpiirteitä. Faktaan perustuvan romaanin taustana on autenttinen ajankuva ja todelliset henkilöt. Vain osa tarinaa kuljettavasta dialogista on tekijöiden tulkintaa tuntemistaan ihmisistä.

Laulujen tekemisen lisäksi uurastetaan taustatöissä ja keikkamatkoilla. Suomi-kierrosten lisäksi omat lukunsa ovat saaneet Euroopan-reissut. Kuohuvan 60-luvun ”roadtripit” ja hauskanpito vuorottelevat syvempien tuntojen ja työnteon kanssa. Mukana runsaasti asiaa musiikista ja musiikkibisneksestä rennolla otteella Irwinin hengessä.

Teoksen teemat ja Irwinin tuotannon läpikotaisin tuntevat kirjailijat – Ari Lahti, Irwinin 1980-luvun luottomuusikko, ja Veikko Tiitto, suomalaisen kevyen musiikin asiantuntija – jakavat tämän virkistetyn päivityksen eeppisiä mittasuhteita hipovasta tarinasta arvostamiensa mestareiden muistoa kunnioittaen.

...eikä sekään ehkä tule ensimmäisenä mieleen, että tällainen elämä on tavallaan myös melko yksinäistä. - Irwin Goodman

393 sivua
Reteesti vaan, Irwin Goodman (romaani) Ari Lahti, Veikko Tiitto

ISBN 978-952-68102-5-6
Kustantaja ValkeakoskiMediaIrwin Goodman - kansan taiteilija
Miettinen, Kimmo

Kohtaamisia legendaarisen muusikon Irwin Goodmanin kanssa.

Lämminhenkinen tarinakokoelma tarkastelee Irwin Goodmania ulkopuolisten silmin: lähipiirin, fanien ja yhteistyökumppaneiden kertomuksista piirtyy kuva rakastetusta kansantaiteilijasta. Teos myös käsittelee miestä artistina: Irwin ei ollut pelkästään ilmiö tai otsikko lehdissä. Hän oli vakavasti otettava muusikko.

Haastateltavat kertovat suhteestaan taiteilijaan ja tämän musiikkiin henkilökohtaisen kokemuksen kautta. Yksittäisistä kohtaamisista muodostuu laajempi kokonaisuus suomalaisesta merkkihenkilöstä ja 1960- ja 70-luvun Suomesta. Kirjan kuvaliitteet tuovat oman, vahvan näkökulmansa muusikon elämään.

Irwin Goodman, kansan taiteilija
ISBN 978-951-1-38051-1
184 sivua


Nyt irwinistejä hemmotellaan. Täyttä asiaa!

Reteestä kaupasta edullisin hinnoin!

kirjatoimituksiin mukaan aidot Irwinin aikaiset fanikortit! Kyllä, Irwinin itsensä antamat. Ihan koskemattomat on jaettiin jo ensimmäisille, vielä jäljellä 2000-luvun alun irwingoodman.com-leimalla. Kortteja jaossa kirjatoimituksiin! (rajoitettu erä) IrwinGoodma.com / ValkeakoskiMedia