Takaisin Tiedotteet -sivulle

IrwinGoodman.com 24.6.2022 – Ohjelmapäivitys 16.7.2022

Irwinin muistojamit tulee taas!

Lauantaina syyskuun 10. päivänä armon vuonna 2022 päästään viimeinkin jammailemaan taas Lavajärvellä. Irwinin viimeisen asuinpaikan maisemissa, Lavajärven Maamiesseuran talolla on syksyisin juhlittu parhaan musiikin tahdissa jo vuodesta 1991 lähestulkoon joka vuosi.

Parin pandemiavuoden jälkeen on luvassa extraenergiset bileet. Irwin-kansa ympäri Suomen ja yleisöt lähempääkin vat odottaneet jameja, mutta ehkä valitettavan tauon aika on tehnyt hyvääkin, niin yleisölle kuin ohjelmiston tuottajillekin. Joka tapauksessa paikalla – lavalla ja koko tapahtuma-alueella – on ihmisiä, jotka tietävät niin sanotusti homman nimen.

Monipuolisesta ohjelmistosta löytyy musiikkia jokaiseen makuun. Pubin puolella on teeman mukainen karaoke koko illan, värikkäine esiintyjineen ja Irwin-laulukilpailuineen. Sinne on alkoholitarjoilun vuoksi K-18 ikäraja. Elävää musiikkia on tarjolla ison salin puolella lavan täydeltä koko illaksi kolmen kovan bändin voimalla. Mukana on uutta ja vanhaa. Musiikki on pääosin lainattua - keltäpä muulta kuin itse Irwiniltä, ja hänen vertaansa vailla olevalta taustatiimiltään, josta mainittakoon tietenkin Emil von Retee, eli Vexi Salmi, sekä suomalaisia musiikin suurmiehiä Erik Lindströmistä ja Topi Kärjestä lähtien aina Kassu Haloseen asti.

Illan orkesterit ovat Manti ja Mainingit, Jani Forsman Irwin-tribuutti ja Ari Goodman Retee-Goodman -yhtyeineen.Manti ja Mainingit -yhtye on niittänyt mainetta jo tovin. Hämeenkyröstä ponnistava orkesteri, naissolisti ja ryhmä pääasiassa akustisella painolla soittavia herrasmiehiä, saavat lavalla aikaan ihmeitä. Yhtyeessä on laajaa näkemystä ja osaamista, uudenlaista näkökulmaa tarjolla tanssittavaan Irwin-musiikkiin. Raikkaat tulkinnat Irwinin kappaleista tuovat mukanaan myös naisnäkökulmaa. Ohjelmistossa on niin Lievestuoreen Liisa kuin Kulta ei syytä huoleen -kappaleet. Tietoa löytyy mm. Manti ja Mainingit Facebook.Jani Forsman Irwin-tribuutti, perustuu monipuolisen viisimiehisen bändin soitantaan. Samalla kokoonpanolla on soitettu vuosia muutakin musiikkia lukuisissa bileissä. Bändin soitinvalikoima on laaja kuten osaaminen ja ohjemistokin. Show on mukaansatempaava ja tanssikansa saadaan parketille takuuvarmasti. Tämä ensi kertaa Irwin-jameihin tuleva yhtye on paikalla yleisön joukosta nousseiden toiveiden johdosta. Todellista toiveohjelmaa siis! Bändistä juttua muun muassa täällä: Jani Forsman Irwin-tribuutti.Illan viimeinen esiintyjä, sadoilta ja taas sadoilta Irwinin kanssa tehdyiltä keikoilta tuttu Ari Goodman, saapuu Lavajärvelle loistavan Retee-Goodman -yhtyeensä kanssa. Ari on keikkaillut nykyäänkin – tosin sivutoimisesti, yksin ja yhtyeensä kanssa, vieläpä melko ahkerasti aina korona-aikoihin asti. Muutama vuosi sitten julkaistu Ari ja yhtyeen pitkäsoittolevy, Tribuutti Irwin Goodmanille on saanut kiitosta ja ansaittua huomiota valtakunnallisestikin, vaikka ns. cover-versiot eivät yleensä ylitä uutiskynnystä tai esim. radiosoittolistoille asti. Levyn ansioksi lasketaan myös se, että sen hienossa liveosuudessa (Irwinin 70-vuotispäivät Hämeenlinnassa Suisto-klubilla) on mukana Irwinin aisapari Vexi Salmi, muistelemassa ja juttelemassa yleisön edessä erityisen hyvissä fiilingeissä Irwinistä ja tämän kanssa tekemästään laajasta tuotannosta. Albumiin voi tutustua kaikissa suoratoistopalveluissa, myös maksutta mm. Open Spotifyssa: Ari Goodman: Tribuutti Irwin Goodmanille.

IrwinGoodman.com