Takaisin tiedotteet -sivulle

IGW -tapahtumatiedote, sisällöstä (ohjelma ja aikataulu erikseen linkistä)

Irwinin syntymäkaupungin sykkeessä
IRWIN GOODMAN WEEKENDIIN MATTI ESKO JA MUUT IRWIN YSTÄVÄT

Irwin Goodman Weekendissä 24. - 25.2.2017 Hämeenlinnan Emilia Klubilla, Albertin kellarissa ja Cafe bar Skogsterissa nähdään ja kuullaan kahden tapahtumapäivän aikana tuhti otanta suomalaisesta reteemmän puolen kevyestä musiikista ja ilmiöistä.
Katso tästä-> Irwin Weekendin ohjelma 24. - 25.2.2017


Irwin Goodman Weekend: Matti Esko, Tapani Koivisto, Kadun Kaswatti, Ari G & Retee-Goodman-yhtye ym ym

Ensimmäinen tapahtumapäivä

Perjantai-ilta ei ole pelkkää lämmittelyä vaan heti täyttä paahtoa. Kadun Kaswatti -bändi on näyttänyt kyntensä jo 25-vuotisen uransa aikana, ja kansansuosio on suuri. Bändin alkuperäisjäsen Rina Konttinen tuli tunnetuksi Suomi-punkin alkuaikojen aallonharjalla kulkeneen Karanteenin riveissä. Kyseisen yhtyeen ohjelmistoon kuului ainakin Irwinin Poliisi on pop -biisi. Sittemmin Konttinen keskittyi pelkästään Irwinin rajumpiin lauluihin tässä Kadun Kaswatti -yhtyeessä. Konttinen on omaksunut Irwinin esiintymis- ja elämäntavan ilmiömäisellä tarkkuudella, ja on monessa mielessä esikuvansa oloinen velikulta. Lauluhommia kitaristi-Konttisen lisäksi hoitelee Mane, joka kalistelee myös erilaisia rytmisoittimia. Varsinaisesta rytmityksestä bändin taustalla vastaa rumpupatterillansa Rankku, joka tekee yhtyeestä saundiltaan omintakeisen. Kursailemattomasta meiningistä Irwinin laajat ja syvät kansanrivit ovat oppineet nauttimaan ja sitä myös lisää vaatimaan. Nyt sitä tulee - taas Hämeenlinnassa -Aulangon Irwin Goodman -festivaaleilla kolme vuotta sitten ja lukuisilla Irwin-festareilla aiemminkin, ikimuistoiset vedot Reskan ulkolavalla ym.. Nyt yhtä kuuma meininki, Albertin pubissa ja Emilian Klubilla perjantai-iltana!?

Ari "G" Lahden Goodman-yhtye on yhdistelmä uutta ja vanhaa, bändin perustat on luotu jo 1975. Orkesterin maestro, Ari G perusti Irwinin Lapset -yhtyeen 1981, jonka alkuperäisessä kokoonpanossa soitti Arin nykyisenkin Goodman-bändin basisti Jukka Koskelainen. Sivuprojektiksibändi tuli eri kokoonpanolla valtakunnallisesti tunnetuksi show-ryhmäksi, josta vähän myöhemmin oppi-isän kanssa alkaneen yhteistyön myötä vakiintui kolmimiehisenä pitkäaikaisin taustabändi Irwinille useaksi vuodeksi. Ari keikkaili lähes koko 80-luvun Irwinin kanssa, niin bändin kanssa kuin kahdestaankin. Irwinin Lapset on toiminut aina näihin päiviin asti jossain muodossa, mutta Ari on tehnyt soolouraa jo koko 2000-luvun ajan ja vasta nyt useiden eri kokoonpanojen jälkeen on tunnustetulle kitarsti-laulaja-lauluntekijän ympärille muodostunut tämä kiinteä ryhmä, joka taitaa laajan repertuaarin uutta ja vanhaa irwinismiä. Ari G tietää mistä laulaa ja miten, kaikki nuo vuodet Irwinin (ja Vexin) opissa ovat jättäneet jälkensä. Osallistuttuaan apusäveltäjänä Irwinin tuotannon tekemiseen, on sittemmin uusiakin lauluja tehty Vexi Salmen kanssa.Tällä nykyisellä kokoonpanolla Irwiniltä itseltään taitelijasukunimen saanut Ari Goodman on jakanut irwinismin ilosanomaa yleisölle jo useamman vuoden. Kokoonpanoon kuuluu Ari Lahden ja Jukka Koskelaisen lisäksi (nuoremman polven edustajat) Tarmo Koutonen (rummut ja laulu) ja Eetu Tiainen (kitara ja laulu). Korkeatasoinen yhtye on myös tapahtuman houseband, säestäen myös vierailevat tähtisolistit.


Irwin Weekend: mm. Matti Esko, Tapani Koivisto, Kadun Kaswatti, Retee-Goodman ja Horsmankukka band

Toinen tapahtumapäivä

Lauantai-iltapäivällä aloitetaan Cafe bar Skogsterissa räväkällä paneelikeskustelulla ja musiikkiohjelmalla. Ilta jatkuu Alberin kellarissa useiden esiintyjien voimin. Tähtiesiintyjinä mainion housebandin lisäksi mm. Suomi-iskelmän ikoni, upeaääninen Matti Esko ja toinen tuhansien tanssilavojen mestari, Tapani Koivisto. Matti Esko ei liiemmin esittelyjä kaipaa, hän no ollut suomalaisen viihdemusiikin parrasvaloissa jo vuodesta 1969. Irwinin aikalainen ja monissa samoissa yhteyksissä esiintynyt tämän kanssa. Samoja lavoja on kiertänyt myös Tapani Koivisto, hänen yhtyeensä säesti lähes kaikki suomalaiset tähdet 70- ja 80-luvuilla. Irwinin kanssa tiiviimpi yhteistyö alkoi jo vuonna 1978. Koivisto julkaisi taannoin Irwinin viimeisimmän CD:n, Ennen kuulumattomat - Lauluja suomalaisille, joka sai paljon huomiota julkisuudessa. Ainoa kokonainen albumi Irwiniltä ilmanVexi Salmen peukalon jälkeä, joka on aiemmin (1983) ollut myynnissä vain pienenä kasettipainoksena huoltoasemajakelussa.

Tapahtuman lauantain ohjelmassa toisena irwinismibändinä Horsmankukka band, joka on vasta muutaman vuoden toiminut, mutta jo keikkarintamalla ansioitunut Irwinin musiikkia esittävä yhtye. Bändillä on ohjelmistossaan lauluja myös suomalaisuuden juurilta, Oi maamme Suomi, Arvon mekin ansaitsemme, Nälkämaan laulu... Näistähän irwinismin luojatkin ovat aiheitaan ammentaneet.Ydinteemana näillä kaikilla irwinismin perillisillä, nykyirwinismin bändeillä on Irwinin rikas musiikkirepertuaari, jonka sisällöntuottajana on toiminut sanoittaja Vexi Salmi

Irwin-klubi, Irwin Goodman ry järjestää tapahtuman yhteistyössä Tawastia groupin kanssa. Alkuillan Albertin pub -tapahtumapaikkaan on vapaa pääsy, Skogsterin iltapäivään pieni pääsymaksu (5 €) ja Emilia Klubille 9,50 sis narikka. Tervetuloa vuoden reteimpään tapahtumaan!

Irwin Goodman ry