Takaisin tiedotteet -sivulle

IGW -tapahtumatiedote, jälkikäsittely: Lähetä kuvia ja tunnelmia: glehti@gmail.com

Irwinin syntymäkaupungin sykkeestä
IRWIN GOODMAN WEEKENDIN TAPAHTUMARIKAS VIIKONLOPPU

Irwin Goodman Weekendissä 24. - 25.2.2017 Hämeenlinnan Emilia Klubilla, Albertin kellarissa ja Cafe bar Skogsterissa koettiin kahden tapahtumapäivän aikana tuhti annos suomalaisesta reteemmän puolen kevyttä musiikkia ja ilmiöitä.


Irwin Goodman Weekend: Matti Esko, Tapani Koivisto, Kadun Kaswatti, Ari G & Retee-Goodman, Horsmankukkaband

Ensimmäisenä tapahtumapäivänä

Perjantai-iltana Ari Goodman avasi tapahtuman Albertin kellarissa elinvoimaisella akustisella setillään. Kadun Kaswatti -yhtye sai hyvän lämmittelyn illan ensimmäiselle setilleen näin Albertissa. Yhtyeen 25-vuotisen uran aikana kansansuosio on noussut suureksi. Ja maine kasvoi ja suosio suureni tässäkin tapahtumassa ja jo bändin sisääntulo kellaripubiin oli näyttävä. Bändin alkuperäisjäsen Rina Konttinen etunenässä tuli railakkaasti sisään, etukenossa niin kuin asiaa kuuluu. Vauhtia oli otettu matkalla kunnolla ja Ari G:n parhaillaan versioima Irwin-biisi vaihtui lennossa Ei tippa tapa -kappaleeseen. Ääneen päästyään Kadun Kaswatti otti aiheesta kopin ja jatkoi irwinismin syvillä vesillä esityksiä asian mukaisesti eri manööverein rydittäen. Yhtyeen kumpaankin settiin perjantai-iltana sai lauluhommia tosin Konttisen sijaan hoidella yhtyeen kakkossolisti Mane. Homma hoitui hienosti. Rankun rytmiset evästeet rumpujen takaa piti homman jota kuinkin hyvin kasassa. Kaswateilla oli nyt Hämeenlinnan keikallaan vähintään yhtä kova meno kuin kolme vuotta sitten Aulangon Irwin Goodman -festivaaleilla ja lukuisilla Irwin-festareilla aiemminkin, monien mielessä ovat yhtyeen esiintymiset Reskan ulkolavalla vajaa parikymmentä vuotta sitten jo.

Ari G päästi nykyisen yhtyeensä, Retee-Goodman, irti jo Albertin lavalla. Puoliakustinen setti oli alustusta illan yökerhosetille, joka sähköisti Emilia Klubin ilmapiirin vallan kahdeksi päiväksi! Irwiniltä itseltään taitelijasukunimen saanut Ari Goodman soittelee yhtyeessä ikä- ja yhtyetoverinsa, yli 40-vuotisen yhteisen bändihistorian jakavan basisti Jukka Koskelaisen, kanssa kahden nuoremman polven muusikon kera. Tarmo Koutonen taikoi tiukat beatit ja svengaavat sufflet sekä beguinet tyylikkäästi yhtyeen sointimaailmaan, johon kitarataitaja Eetu Tiainen kitaroineen toi oman ratkaisevan lisänsä..


Irwin Weekend: mm. Matti Esko, Tapani Koivisto, Kadun Kaswatti, Retee-Goodman ja Horsmankukka band

Toisena tapahtumapäivänä

Lauantai-iltapäivän Työmiehen Saunapaneeli Cafe bar Skogsterissa sisälsi paljon rajua asiaa ja toisaalta hienosti uusin tavoin aihetta avaavaa keskustelua kuulijoille. Tapahtuman tässä osiossa kuultiin myös hieno, erikoinen akustinen esitys Retee-Goodman -yhtyeeltä ja tähtiesiintyjältä, Matti Eskolta. Homma jatkui välittömästi viereisessä Alberin kellarissa heti alkuillasta useiden esiintyjien voimin. Suomi-iskelmän ikoni, upeaääninen Matti Esko veti sellaisen setin Retee-Goodman bändin kanssa että alta pois. Kuultiin hieno uusi kappale, Sisua ja muun muassa eräs toinenkin helmi; Reissumies. Tietenkin yleisön oli saatava myös suomalaisen countryn klassikko, Rekkamies. Siinä oli sitä oikeaa imua, kuten joku paikalla oleva asian ilmaisi. Niin, ja kuultiin Matti Eskolta toki Irwininkin ohjelmistosta. Ei tippa tapa... Ja painavaa sanailua leppoisan rennolta artistilta eri aiheista.

Kotkalainen Horsmankukka band, omalla hienostuneella tavallaan Irwinin musiikkia soittava yhtye, jatkoi Albertim alku illassa ja vielä Emilian yökerhonkin puolella illemmalla. Tuhansien tanssilavojen mestari, Tapani Koivisto, antoi niin ikään Albertissa näytteet Retee Goodmanin kanssa mitä yökerhokeikalla myöhäisillassa on odotettavissa. Kuultiin Ennenkuulumattomista, Manun valtakunta, Politiikkapeli jne. Ja sitä herkkua saatiin nauttia tuhdimmin vielä loppuillasta.

Irwin-klubi, Irwin Goodman ry järjesti tapahtuman yhteistyössä Valkeakoski-Median ja Tawastia groupin kanssa. Pyydämme mukana olleita jakamaan tunnelmia tekstein ja kuvin. Valinnan mukaan sähköpostitse Irwin-klubin G-lehden osoitteeseen: glehti@gmail.com, tai maapostitse osoitteeseen Irwin-klubi, Valtakatu 9 - 11, lokero 5, 37600 VALKEAKOSKI, tai vaikkapa Facebook-ryhmään, Irwin-klubi, Irwin Goodman ry. Kiitokset jo etukäteen.

Irwin Goodman ry