Takaisin tiedotteet -sivulle

Irwin Goodman ry:n tiedote 2.8.2016

Irwinismin juhlien päätapahtuma
Suositut Irwin-jamit jo 26. kerran syykuun 10.

Irwin-jamit on tapahtumien kirjossa omaa luokkaansa. Lauantaina 10. syyskuuta on jälleen aika muistella suomalaisen viihteen suurmiestä ja mestaria. Tuolloin Irwinin viimeisen kotikylän maamiesseuran talolla, Hämeenkyrön Lavajärven Päivölässä juhlitaan järjestyksessä 26. Irwin-jamit. Irwin Goodman on erityinen oma lukunsa suomalaisen kevyenmusiikin ja viihteen historiassa. Irwinin ja Vexi Salmen laulut olivat aikansa kronikoita, joista monet ovat muodostuneet ajattomiksi ikivihreiksi. Monet laulut olivat aikaansa edellä. Säveltäjä Irwin Goodman toi maamme iskelmä- ja popmusiikkiin paljon uusia vaikutetteita. Koko lauluntekemisen kulttuuri muuttui Goodman-Retee -lauluntekijäkaksikon myötä. Tänä päivänä lähestulkoon kaikki julkaistava kevyt musiikki on alkuperältään kotimaista tuotantoa, toisin oli Irwinin aikana ja ennen sitä, silloin käännösiskelmät olivat valtaapitävässä asemassa levylistoilla. Tähän rakoon irwinismin tekijät juuri iskivät, monessa mielessä tekijöiden kädenjälki näkyy tänäkin päivänä. Eikä vähiten Irwin-jameissa.


Irwin-jameissa 2016 nähdään Irwin-bändien aatelin lisäksi mm. moni-
puolinen Iso J Fredrikson, tässä show täydessä vauhdissa!


Tapahtuman järjestää tänäkin vuonna paikallinen vahva kyläyhdistys, Lavajärven maamiesseura ry apunaan Irwin-klubi, Irwin Goodman ry, joka puolestaan on nykyirwinismin vahvin vaikuttaja. Nämä kaksi yhdistystä muiden vaikuttajien (mm. Irwinin leski Riitta Hammarberg) kanssa ovat koonneet juhlat, jotka ovat keränneet vuosi vuoden jälkeen Irwinin syntymäpäivän aikaan kokoon suuret joukot kyläläisiä ja Irwinin ihailijoita, harrastajia, ystäviä, artistikollegoja yhteen juhlimaan ja kunnioittamaan reippaan jammailuhengen merkeissä rakastettua kansantaitelijaa. Irwinin musiikki ja persoona muistetaan, sellainen muisto ei niin vaan häviä minnekään! Tästä yhtenä osoituksena jamien henki. Jami-asioista tulee vielä tarkempia tiedotteita mm. tarkemman ohjelman, sekä mahdollisen tähtiesiintyjän osalta ainakin irwingoodman.com -verkkosivuilla ja Facebookissa (Irwin-klubi, Irwin Goodman ry).

Vankka esiintyjäkaarti ja musiikki-iloittelut tarjolla yleisölle maamiesseuran hellässä huomassa

Esiintyjinä tänä vuonna ovat ainakin syvien kansanrivien suosikki Kadun Kaswatti -yhtye ja Irwinin 80-luvun luottomuusikko Ari Goodman yhtyeineen, sekä tanssi- ja viihdemusiikkitaituri Iso J Fredrikson. Lisäksi paikalla on aina vierailevia jammailijoita ja yllätysesiintyjiä on myös luvassa. Tänä vuonna on uudistuneen pubin (k-18) puolella kunnon karaoke, sekä Irwin-jamien karaokekisa - tule laulamaan itsesi ykköseksi ja lunasta messevä palkinto! Jameissa on monipuolisen ohjelman lisäksi hyvät tarjoilut niin puffetin kuin pubinkin puolella. Ja tanssisalin lattia on sopivan liukas. Tapahtumaan ovat kaikki tervetulleita!

Irwin Goodman ry:n tiedotus 2.8.2016