Takaisin tapahtumat -sivulle

20.9.2006
Irwin-kansalle sitä mitä Irwin-kansa haluaa: Perinteiset Irwin-jamit - Irwinin maisemissa!

Irwin-perinne jatkuu - Irwin-jamit Ikaalisten Ikahovissa 30.9.

Irwin-klubin ylimääräinen uutislähetys.

Ikaalisten Ikahovissa lauantaina 30.9. järjestettävät Irwinin syntymäpäiväkarkelot ovat järjestyksessään jo 16. Irwin-jamit. Tapahtumassa esiintyy Irwinin musiikin lähettiläitä sekä Hämeestä, että Pohjanmaalta. Tapahtuman juontaa Irwinin hovikitaristinakin tunnetuksi tullut Ari Goodman.

Irwin-aktivistit ottivat yhteyttä Irwin-klubiin perinteen säilyttämisen nimissä. Kun Irwin-jamien pitäminen tänä vuonna Lavajärven maamiesseuran talolla Päivölässä näytti käyvän mahdottomaksi, ne Irwin-kansan vaatimuksesta järjestettiin muualla - tällä kertaa Hämeenkyrön naapurissa Ikaalisissa. Paikkana hotelliravintoa Ikahovi suo tapahtumalle uusia mahdollisuuksia kehittyä: kauempaa tulevat voivat yöpyä paikan päällä, niin halutessaan. Siis ihan hotellihuoneessa..

Irwinin bileet siis pidetään Irwinin maisemissa tänäkin vuonna, nyt pari viikkoa kansallissankarin syntymäpäivän jälkeen.

Perinteiset Irwin-jamit on yleensä pidetty Irwinin syntymäpäivien aikaan Lavajärven Päivölässä, nyt on tultu vaiheeseen jolloin perinteeksi muodostunut tapahtuma joutuu pakon edessä uudistumaan.

Irwinin musiikki soi Jameissa tänäkin vuonna railakkaasti. Tapahtumassa on aina ollut se oma tietty erityinen tunnelmansa, joka sille on Irwinin aikojen jälkeen heti muodostunyt - reteetä ja kunnioittavaa muistelua, sekä hauskan pitoa.

Tapahtuma sai alkunsa jo vuonna 1991, jolloin alettiin talkoilla Irwinin pois mentyä talokassaa tämän perheelle, joka oli häädetty pois levy-yhtiön omistamasta talosta, olihan taiteilijalla ollut siihen (vain) elinikäinen asumisoikeus. Alkuaikoina bändeinä olivat Irwinin Lapset ja Rentun Ruusut. Ainoastaan yhtenä vuotena jamit on pidetty Kyröskosken Suurlavalla, kun Päivölä paloi maan tasalle. "En minä sitä Päivölää polttanut", oli yleinen lausahdus tuohon aikaan. Suurlavalla jameissa olikin ennennäkemätön esiintyjäkaarti, Kari Tapio, Markku Aro, Topi Sorsakoski, Irwinin Lapset... ym. Sittemmin tapahtumassa ovat viihdyttäneet mm. Jope Ruonansuu, Mikko Alatalo, Mika Sundqwist & Veli-Matti Järvenpää ja Ari Goodman yhtyeineen. Irwin-bändeistä ja -artisteista ainakin Kadun Kaswatti, Häkkä ja Ryysyranta, sekä Jösse Järvenpää, ovat kuuluneet useana vuotena ohjelmistoon. Tänä vuonna pian julkaistava lopullinen ohjelmakattaus pohjautuu tähän perinteeseen ja lisäksi on odotettavissa monille mieluinen yllätys. Asiasta tiedotusta tästä lähtien joka päivä Irwin-klubin sivuilla. Tiedotusvälineitä pidetään asiasta myös kuulolla.

Tiedustelut Irwin-klubi, 041-535 9090 arig@kolumbus.fi

Irwin-klubin tapahtumatiedotus
...kyllä Irwin-kansa tietää

Sivun ylälaitaan