Takaisin tiedotteet -sivulle


Lonkalta - Esan ja Irwinin tyyliin, Pakarisen kotikonnuilla


Esa & Irwin -iltana Rääkkylässä 4.7.09 tuli todettua että reissumies on aina reissumies: "Milloin ja missä vaan, laulattaa, naurattaa. Ei murheet paina milloinkaan laulaa kun mä saan".

Mitä saadaan kun yhdistetään hämäläinen sierainsolisti ja savolainen vääräleuka? No ainakin uutta näkökulmaa vanhoihin ralleihin ja kieli poskessa heitettyä musiikillista läppää kahden rehellisten reissumiehen eli Irwin Goodmanin ja Esa Pakarisen yhteisellä "Lonkalta" -levyllä. Jo vuonna 1971 tehty pitkäsoittolevy soi edelleen tuoreena ja raikkaana, ajanhammas ei ole sitä nakertanut. Liekö niin, että ajalta on ollut tekohampaat taskussa, kuten suomalaisen viihteen vanhemmalla legendalla Esa Pakarisella oli tapana heittäytyessään rakastettuun Severi Suhonen -rooliinsa! “Lonkalta“ -tunnelma on kouriintuntuva, siinä todella sukupolvet kohtaavat ja huumori lentää muutenkin yli kaikkien rajojen.

Samanlaisesta lonkalta -meiningistä, reissumieshuumorista ja rennosta svengistä saivat kaikki Rääkkylän Esa & Irwin-iltaan saapuneet nauttia. Irwin-klubin ydinjoukkoa oli saapunut paikkakunnalle jo perjantaina reteisiin ja pohjoiskarjalaisiin tunnelmiin virittäytymään ja aloittelemaan esimarkkinointikampanjaa kylän keskustassa ja itse tapahtumapaikalla eli ravintola Wanhaholvissa.

Wanhaholvi oli koristeltu rentun ruusuin, Irwinin ja Esan levyjä soitettiin siellä perjantaista lähtien taukoamatta. Meno sen kun parani lauantaina kun lisää Irwin-klubilaisia ja muuta aidon suomalaisen reteyden päälle ymmärtävää kansaa saapui paikalle hauskaa pitämään. Majoittautumis- ja saunomisriittien jälkeen aloitimme klubi-illan katselemalla Esa Pakarisen "Mr Coolman, Lännen lokarin veli" -elokuvaa ja kuuntelemalla Esan ja Irwinin musaa. Kävimme myös aivan ravintolan vieressä sijaitsevalla Esa Pakarisen muistomerkillä.

Paikkakunnalla oli samaan aikaan kansanmusiikkifestivaali Kihaus. Sen tarjonnan kohdistuessa yhä enemmän eliitille, varsinainen kansa vaatii omansa, kansan… musiikkinsa. Kansan musiikin nuorempaa sukupolvea edustava Irwinin veljet -bändi Ari G:n johdolla takasi rautaisella soittotaidollaan onnistuneen illan. Yhtyeeltä taittui jos jonkinlainen ralli sekä muukin laulettu kansanperinne kuplettien muodossa. Kun tämä ainutlaatuinen bändi soitti, niin isokin olut tuntui pieneltä, sillä aika tuntui kuluvan kuin siivillä heidän hulvatonta meininkiään katsellessa ja kuunnellessa.

Ari G, Hanksi ja Irwinin Veljet nostattivat tunnelman kattoon vauhdikkaan reippailla ralleillaan. Saimme todella tuhdin ja monipuolisen annoksen irwinismiä taidolla ja tunteella esitettynä.

Juhlapaikalle saapui kiitettävästi väkeä, arviolta toistasataa henkeä osallistui kaiken kaikkiaan lauantain tapahtumarikkaaseen Irwin-iltaan, jossa saimme tanssia ja laulaa sydämiemme kyllyydestä.

Meiltähän tämä käy; taas kerran yhteistyö- ja talkoohengessä saimme riehakkaan tapahtuman aikaan. Ensi vuonna ehdottomasti uudestaan Rääkkylään.

Irwin-klubin huvitoimikunta