Takaisin tiedotteet -sivulle

Irwin-klubin tiedote 14.10.2006

Vain elämää -tapahtuma ja irwinismin ilosanomaa & Kokouskutsu

Tapahtumaohjelma

Tervetuloa Irwin-klubi, Irwin Goodman ry:n syyskokoukseen hotelli Waltikaan Valkeakoskella lauantaina 28.10.2006, kokous aloittaa Vain elämää -tapahtuman klo 13.00 alkaen. Juhlaankin on jälleen syynsä – Irwinin ensimmäisestä levyjulkaisusta on tullut tällöin kuluneeksi 41 vuotta. Suomi ei ollut 27.10.1965 jälkeen enää entisensä, oltiin astuttu vapaampaan maailmaan irwinismin myötä. Vapaus ja reteys ovat meille suomalaisille tärkeitä perusarvoja. Irwinin on antanut musiikkinsa ja elämäntyönsä kautta meille paljon. Nämä seikat ovat juhlimisen arvoisia asioita juuri näin syksyllä. Syksyn sävelet kulkee teemana sivussa. Moninkertainen voittaja yhtenä pääesiintyjänä tapahtumassa, Mikko Alatalo, olkaa hyvä!

Olematta lainkaan poliittinen järjestö, Irwin-klubin on kuitenkin saanut / ottanut oman miehen Arkadianmäeltä. Laulaja-lauluntekijänä Mikko Alatalo edustaa näkemystämme Eduskunnassa tällä hetkellä ehkä selkeimmin, tuskin ainoana irwinismin ymmärtäjänä kuitenkaan 200 edustajasta kuitenkaan. Mikko on kutusuttu vuoden 2006 Vain elämää –tapahtumaan esiintymään, sekä päiväkonserttiin, että iltabileiden avaajaksi.

Joku kysyy kenties nyt, että miksi tuo sinisilmälasipäinen mummojen viihdyttäjä tulee paukuttamaan henkseleitään meidän bileisiimme! Me haluamme kuitenkin osoittaa kunnioituksemme aikamme laulumiehille (niin kuin -naisillekin!), emmekä käännä selkäämme välillä alamäkiäkään laskeneille laulumaiden sankareille. Haluamme nähdä, ja näyttää, ihmiset kokonaisuuksina, emmekä nykyajan tyyliin vain kulloisenkin ajankohdan ohuina siivuina. Mikko Alatalon karriääri 70-luvun puolivälistä näihin päiviin käsittää melkoisen määrän upeaa suomalaista musiikkia. Myös uran nousut ja laskut osoittavat, että välillä on ollut alamäkiä, mutta ennen kaikkea sen, että alamäen jälkeen on noustu aina taas lujasti ylämäkeen - tällä laulajalla on luontaista (maalaispojan) voimaa, joka vie hänet aina uusiin nousuihin. Meillä on olemassa omassa piirissämmekin tällaisista voimista erinomaisen hyviä esimerkkejä.

Mikosta vielä sen verran, että kuplettimestareita on tämä Alatalokin, aivan niin kuin meidän Grand Irwinkin... Mikko ja Irwin olivat ystäviä – olivathan mestarit loppuaikoina samassa ohjelmatoimistossakin. Mikko kävi tekemässä osan Irwinin viimeisistä keikoista, niistä jotka jäi Irwiniltä elämästä yli. Mielestäni hänellä on Irwinin syvällisempi puoli hallussa, mitä tässä viime aikoina olemme asiasta taas jutelleet. Kansantaiteilija ja -edustaja Alatalo arvostaa myös tätä meidän työtämme mitä me kaiken aikaa yhdessä Irwinin muiston parissa teemme. Irwin-klubin puheenjohtajana annan mielelläni puheenvuoron tapahtumassamme tälle nykymaalaispojalle, Mikko Alatalolle. Itse toimin hänen alustajanaan ja toisena pääesiintyjänä tapahtumassa yhtyeineni: Ari G & The Yhtye – eli Ari Goodman Yhtyeineen.

Olemme kutsuneet irwinismin kolmikantayhteistyön nimissä Irwinin ilosanoman sanansaattajina vanhan bändini, Irwinin Lapset, kolmanneksi pääesiintyjäksi. Olemme esittäneet kutsun nykyisille Irwinin Lapsille, tulla juhlimaan, uudistuneessa kokoonpanossaan yhtyeen perustamisen 25-vuotisjuhlia Valkeakoskelle. Perustimme yhtyeen kavereideni kanssa vuonna 1981 auttamaan irwinismiä ylös tuolloisesta lamatilastaan, jolloin Irwin Goodman oli uransa pisimmässä ja syvimmässä montussa. Pian pääsimme auttamaan konkreettisesti ihailemaani taiteilijaa, Irwin Goodmania, ryhtymään uuteen nousuun, joka tapahtuikin konkreettisesti kesällä 1984, jolloin teimme ratkaisevat yhteiset keikkamme. Yhtyeemme historiaa on käsitelty useammassakin yhteydessä, mutta kerrattakoon äskeisen lisäksi vielä se, että keikkailimme trioksi riisutulla kokoonpanollamme Irwinin kanssa koko 80-luvun loppupuoliskon, ja Irwinin kuoleman jälkeen jälleen teimme keikkoja taas alkuperäisellä, isommallakin kokoonpanolla. Yhtye muotoutui vuosisadan loppuun tultaessa nykyiseen muotoonsa, kun 90-luvun aikana me yhtyeen perustajat jäimme pois, ensin vuosikymmenen alkujaksolla solistimme Risto Tajakka, 1998 myös minä. Nyt kun me kaikki Goodmanin pojat olemme jalkautuneet laajemmalle alueelle, olemme valmiimpia viemään Irwinin ilosanomaa näin myös laajemmalle ja yhä uusille ihmisille, vanhojen uskollisten ihailijoiden lisäksi!. Irwin Lapsissa soittaa tätä nykyä tuosta historiallisesta 80-luvun alkupuolen suurkokokoonpanosta Harri Blomster ja Pasi Läärä, uusina jäseninä paikkansa ovat vakiinnuttaneet Pepe Annala ja Kari Kaatrakoski. Vanhimpana nykyisistä Irwin-bändeistä Irwinin Lapset ovat siis juhlatunnelmissa, työn merkeissä tosin tietenkin. Meitä kaikkia Goodmanin poikia yhdistää yhteinen menneisyys – nyt jo 25 vuotta Irwinin poikina.

Irwin-bändejä on se reilusti toistakymmentä ryhmää nykyisin ja voin ilolla todeta, että Irwinin rikas musiikkiperintö kestää mitä erilaisimmat versioinnit. Näinhän on myös tapahtunut, että monenlaisia versioita on tehty ja useimmille bändeille on löytynyt oma ominainen tyylinsä. Voin Irwinin puolesta todeta: Tällaisestahan säveltäjä on yleensä erityisesti otettu. Irwinin isoissa saappaissa on tilaa meillä kaikilla noita ralleja paahtaa, ja Irwinin musiikkia eteenpäin – tulevaisuuteen – viedä, Irwinin monipuolisessa kuvassa meillä on ylläpitämistä, työtä ja tehtävää monenlaista, meillä kaikilla irwinismin lähettiläillä.

Irwin-klubin syyskokous pidetään siis ennen varsinaisia tapahtuman ohjelmallisia osuuksia klo 13.00, ja siellä läpikäydään ja käsitellään normaalit syyskokouksen vaatimat asiat.

Kansantaiteilija ja -edustaja Mikko Alatalo esiintyy, muiden Irwinin oppipoikien kera, klo 16 alkavassa päiväkonsertissa ja avaa klo 21 Irwin-bileet, eli tapahtuman iltaosuuden. Muina esiintyjinä iltabileissäkin irwinismin lähettiläitä: minä Ari Goodman Yhtyeineni ja lisää oppipoikia sisältävä, tuo vanhojen soittokavereideni vetämä monipäinen Irwinin Lapset -yhtye

Suomalaisen reteyden symbolin, Irwin Goodmanin nimissä kolmannen kerran järjestettävä tapahtuma on musiikki- ja elämäntapayhdistyksemme Irwin-klubi, Irwin Goodman ry:n järjestämä ja se on yhdistyksen vuosittainen päätapahtuma.

Ari G Lahti
ari.g.lahti@gmail.com
Irwin-klubin puheenjohtaja 14.10.2006

Sivun ylälaitaan