Takaisin tiedotteet -sivulle

Tiedote vapaasti julkaistavaksi 13.1.2006 - Irwin Goodman -instituutti, Irwin-klubi ja Valkeakoski Media

Irwin Vuosikertakirja ja Irwinin viitoittamaa musiikkia julki muistopäivänä

Kansan rakastaman taiteilijan, Irwin Goodmanin kuolemasta tulee kuluneeksi 15 vuotta lauantaina tammikuun 14. päivä. Uutta Goodman - Retee -musiikkia julkaistaan samalla kun Irwin Vuosikertakirjan toinen painos lasketaan yleiseen levitykseen. Suuren suosion Irwin-diggareiden keskuudessa saavuttaneen Vuosikertakirjan toinen painos on trimmattu yleisöversio klubikirjasta, ennen kirjoittamattomia juttuja Irwinistä ja lukuisista tänä päivänä Irwin-aiheen ympärillä voimakkaasti elävistä ilmiöstä. Uutta irwinismi-henkistä musiikkia julkaisemalla saadaan tervetullut piristys nykyiseen ympäripyöräksi siloteltuun musiikkimassaan. Kyseessä on sinkkulohkaisu - ennakkopalat tänä talvena julkaistavalta UUSIRWINISMI-albumilta. Levyllä vuosikertakirjailija Ari "G" Lahti astuu kitaransa kanssa mikrofonin taakse ja jatkaa yhtyeineen siitä mihin irwinismin suhteen jäätiin monivuotisen Irwinin kanssa tehdyn työrupeaman päätyttyä. Irwinin "poikana" eletyt hulppeat vuodet, Irwinin Lapset -yhtyeen perustajana, myöhemmin Irwinin bändin liidaajana, soolokitaristina ja kanssalaulajana - Ari Goodmanina - ovat luoneet vankan pohjan tehdä elämänmakuista musiikkia! Säveltäjä- ja sanoittajamestareiden kanssa työskennellessä saadut opit ovat nyt realisoituneet eläväksi, irwinismin voimaa uhkuvaksi musiikiksi. Vaikka Arin säveltämät rallit ovat omintakeisia, yhdistelmänä nykyaikaa ja takavuosien tyyliä, Irwinin opit ovat jälkipolvien onneksi kuultavissa. Nuorempi Goodman on onnistunut työssään - sanotaan - samoin sanoituksissa on Vexi Salmen kynä jälleen terävimmillään. Koskenkorvassa / Tai sitten ei -kappaleet edustavat tyylipuhdasta Goodman-Retee -tuotantoa, olkoonkin säveltäjänä ja esittäjänä nuoremman sukupolven Goodman, Irwinin oppipoika Ari Goodman. Koskenkorvassa -laulu on alun perin Arin säveltämä. Parikymppisenä poikasena tehty sävellys kelpasi itselleen maestrolle ja se käytettiin tuolloin 80-luvulla muihin tarkoituksiin, nyt se on palautettu oikealle paikalleen: alkuperäismelodiaksi "Kossuun", jonka teksti sisällytettiin Irwinin viimeisimpiin levytyssessioihin täytepalana, eräänlaisena blues-versiona. Alkuperäinen railakas versio kappaleesta on herättänyt innostusta, äänitteelle on povattu suurta suosiota. Tai sitten ei - sen niminenhän kappale on sinkulla mukana. Vexin ja Arin uudempaa tuotantoa olevan laulun tarinassa on kuultavissa sitä kasvua, joka oli myös Irwinille avautumassa viimeisinä vuosina. Kesken jääneessä elämänkaaressa - niin henkilön Antti Hammarberg, kuin Irwin Goodmaninkin - oli havaittavissa selvää kehitystä. Tätä henkistä kasvua ja selviytymisstrategiaa on nyt haluttu tuoda esiin - tämä koskee meitä kaikkia! Ralli sopii erinomaisen hyvin näin presidentinvaalin aikaan. "Kaikki aina ollutkin on ihan okei - näin on - tai sitten ei!"

Vuosikertakirjan kerronnassa pureudutaan takavuosien valovoimaisen tähden persoonaan ja elämään. Katutieteellisenä teoksena raudanluja asiantuntemus paistaa niin henkilökuvauksissa kuin musiikinkin puolella. Kirjan toimittaja Ari Lahti, Irwinin monivuotisena taustamuusikkona ja Irwin-roolin takana olevan Antti Hammarbergin ja tämän läheisten ystävänä, oli 80-luvun värikkäissä vaiheissa tiiviisti mukana. Aihepiiristä tehdyn dokumenttielokuvan videopilotti on saatavana www.irwingoodman.com -sivujen kautta.

Vuosikertakirja julkaistiin loppuvuodesta ensipainoksena lähinnä Irwin-klubin (Irwin Goodman ry) jäsenistölle ja ennakkotilaajille. Kirjan sisältämä harvinaislaatuinen materiaali on herättänyt mielenkiintoa laajasti, nyt se on kaikkien saatavana. Sitä myyvät ainakin Suomalaisen kirjakaupan myymälät kautta maan. Kirjaa ja levyjä voi tiedustella info@irwingoodman.com / 041-535 9090.

Ari Lahti: Irwin Vuosikertakirja I nid. 252 s. ISBN 952-92-9607-5 Valkeakoski Media / Irwin Goodman -instituutti

Ari Goodman: Koskenkorvassa / Tai sitten ei. Molemmat laulut säv. Ari Goodman, san. Emil von Retee Aurinko Records / Valkeakoski Media FIVME0600001 / FIVME0500011 G-tuotantoa www.arilahti.com
Tiedote on vapaasti julkaistavissa ja siihen liittyvää kuvitusta voi pyytää halutessaan arilahti@elisanet.fi / 040-584 0857

Sivun ylälaitaan