Takaisin tapahtumat -sivulle

Irwinismiä 50 vuotta – 25 vuotta Irwin-jameja

Irwinin muistokarkelot Lavajärvellä 12. syyskuuta

Irwiniä muistellaan Irwin-jameissa Lavajärvellä lauantaina 12.9.2015 – nyt jo 25. kerran. Irwinin kotikylillä on jammailtu Irwinin muistojameissa jo vuodesta 1991, jolloin ensimmäisellä kerralla kerättiin varoja Irwinin lesken ja lasten uutta kotia varten

Nyt erityinen juhlavuosi

Tänä syksynä tulee kuluneeksi 50 vuotta siitä kun Irwin julkaisi ensimmäisen levynsä. Samalla tulee puolivuosisataa täyteen irwinismiä, joksi laajaa kannatusta nauttivaa musiikki- ja elämäntapaliikettä voi ehkä parhaiten kutsua. On merkillepantavaa, että nyt kun ensimmäisistä levyjulkaisuista tulee kuluneeksi puolivuosisataa, Irwin-jamit soitellaan jo 25. kerran. Puolet koko irwinismi-käsitteen olemassaoloajasta Irwiniä on diggailtu laajalla joukolla postuumisti. Vähemmälläkin syyllä voi todeta, että Irwinin kannatus on vahvaa, musiikki ja ”irwinismi-aate” elää yhä! Harvalla artistilla on niin paljon uskollisia faneja, kuin Irwinillä, vielä näinkin pitkän ajan kuluttua siitä kun taiteilija itse on ollut jo poissa maallisilta estradeilta.

Tasokas ja kattava esiintyjäkaarti

Irwin-jamit Irwinismiä 50v -teemalla on saanut pääesiintyjäksi Otto "Juice" Kanervan, joka tuo tänä vuonna näyttelijöiden, Juicen ja muiden Suomi-rokkareiden tervehdyksen Irwinille ja yleisölle. Otto Kanerva on tunnettu monista näytelmä-, tv-sarja- ja elokuvarooleistaan, sekä muutenkin viihdepuolelta niin musiikin kuin sketsiviihteenkin parista. Mikko Kivisen ja Martti Suosalon kanssa yhdessä tehty huumorilauluesitys on saanut huimat katsojaluvut ja vuolaat kiitokset. Tunnetuimmat soolovetonsa Kanerva on tehnyt satojen Juice-näytösten myötä, ensin Tampereella Palatsissa ja nyttemmin Heikki Vihisen State-teatterissa, Lasilliset Juicea -musiikkinäytelmässä.

Illan muista esiintyjistä mainittakoon Tapani Koivisto Musketeers -yhtyeineen, jonka pitkänlinjan ammattimuusikot taitavat korkealaatuisen tanssimusiikin lisäksi Irwinin Ennenkuulumattomat, eli tänä vuonna julkaistun Irwin-tallenteen koko materiaalin. Ne kaikki laulut ovat Tapani Koiviston käsialaa. Irwinin Ennenkuulumattomat -levy sai paljon huomiota mediassa keväällä ja se on myynyt kuuleman mukaan hyvin, nyt oli otollinen aika julkaista Irwin-harvinaisuuksia. Yleisö on edelleen kiinnostunut kuulemaan Irwinin musiikkia, myös sitä vähemmän soitettua. Tähän saumaan on myös osaltaan pureutunut toinen Irwinin taustamuusikko. Tunnetuimpien hittien lisäksi kuullaan myös Irwinin hienoimpia harvinaisuuksia, kun esiintymisvuorossa on Ari Goodman yhtyeineen PLAYS IRWIN. Irwinin musiikillinen jälkeläinen Ari Goodman esiintyy yhtyeosuuksien lisäksi illan aikana myös Irwinin alkuaikojen esikuvan mukaan pelkistetysti mies, hattu ja kitara -pohjalta. Arin pitkä ura Irwinin taustajoukoissa on takeena tämän alan taitamisessa. Voidaan sanoa, että lähes tuhat keikkaa Irwinin kanssa ei ole ollut hukkaan heitettyä aikaa.Irwin-jameissa soittaa myös tänä vuonna Rentun Ruusut. Tämä paikallinen Irwin-musiikkiin erikoitunut tanssiyhtye, heittää setissään tanssimusiikin lisäksi myös Irwinin musiikkia. Monivuotinen jamiosallistuja on saatu vielä mukaan, vaikka viimeinen keikka on kuulemma käsillä. Näiden lisäksi luvassa on yllätysesiintyjä, sekä nykyirwinismin piirissä tunnettuja laulumiehiä, muiden muassa Hanksi ja Häkkä. Irwin Goodman ry:n Irwin-klubi on vahvasti tapahtuman järjestelyissä mukana ja klubi järjestää myös muutaman yleisökilpailun illana aikana, jaossa on erityisiä Irwin-aiheisia palkintoja.

Luvassa on vankat juhlat. Monet Irwinin ystävät ovat paikalla tässä jokavuotisessa juhlassa. Tanssisallin puolella taattua viihdettä ja pubin puolella on toinen esiintymislava, mutta sinne on k-18 -rajoitus, koska siellä tarjoillaan alkoholijuomia, muuten tilaisuus on kaikille avoin. Kahvilassa perinteiset kahvit munkkeineen ja muut puffettiherkut, sekä Irwin-tuotteiden hyvin varustettu myyntipöytä Tilaisuus alkaa klo 20 ja jatkuu 02 saakka Lavajärven maamiesseurantalolla Päivölässä (Komintie 215, Hämeenkyrö). Tervetuloa!

Irwin Goodman ry:n tiedotus