Irwinin muistopäivänä 14.1.2024 Irwin-klubi, Irwin Goodman ry:n asioista

Nyt tulee 20 vuotta täyteen ns virallisempaa fani- ja muuta toimintaa Irwin Goodman ry:n puitteissa. Saman verran on julkaistu yhdistyksen Goodman-lehteä, pitkään G-lehdeksi kutsuttua pienjulkaisua, joka keskittyy etupäässä Irwiniin ja Vexiin liittyviin asioihin. Monenlaista yhteistoimintaa oli jo Irwinin elinaikana fanien, Irwinin ja taustajoukkojen kanssa. Sittemmin vain fanien ja taustajoukkojen kanssa. Siitä on jo 33 vuotta, kun Irwin lähti saappaat jalassa viimeisellä keikkamatkalla, eikä muisto himmene, ei sitten millään, monet asiat paremminkin vain tuntuvat kirkastuvan vuosien myötä.


Viime vuosi Irwinin 80v-juhlavuosi – nyt Irwin-klubin 20v-juhlavuosi
Toiminta yhdistyksessämme on ollut nämä parikymmentä vuotta enemmän ja vähemmän tiivistä, joinakin vuosina on ollut monia projekteja, isompiakin tapahtumia, toisinaan on vain keskitytty ydinasioihin. Voi sanoa, että joka vuosi on ollut jonkinlainen teema. Viime vuosi oli Irwinin 80v-juhlavuosi ja pari kokoontumista oli meillä, lisäksi koko kesän ajan Irwin-musikaali veti faneja Valkeakoskelle, samalla siinä nähtiin pienemmillä porukoilla ja yhtenä lauantaina oikein isomminkin fanitapaamisen merkeissä, sitten syksyllä taas joka vuotisilla Irwin-jameilla Hämeenkyrön Lavajärvellä. Muuten nämä pari viimeisintä vuotta on pidetty yhdistyksessä matalampaa profiilia, vaikka toimintaa on ollut runsaasti taustahommissa.


Irwinin ja Vexin testamentti: välillä hyvä pitää matalampaa profiilia
Nyt kun Vexikin on ollut muissa ulottuvuuksissa jo yli kolme vuotta, niin alamme päästä taas takaisin uralle… Ei sillä, että tässä olisi vain tuumattu, tai oltu vain jotenkin hukassa, kun se Vonikin otti ja lähti. Kyllä meillä oli muut syyt pitää tapahtumat ja tapaamiset minimissä, sekä lehtien ja verkkosivujen kehittämisen kanssa pientä taukoa. Yhdistyksen jäsenlehteä. Goodman, on julkaistu näinä muutamina viime vuosina harvakseltaan, säännöllisen epäsäännöllisesti. Irwin-klubin toiminta ja toimikaudet ovat menneet koronavuosien jälkeen luvan kanssa jatkoajoilla. Ja muutenkin on lehtijulkaisuissa pidetty paussia, ja mielestämme ihan hyvästä syystä – kirja- ym. projektit ottivat aikansa (saimme tiimeillämme erilaisia asioita päätökseen, yhtenä näkyvimpänä ja paljon panostusta vaatineena produktiona juhlavuoteen 2023 tähdätty Reteesti vaan, Irwin Goodman -elämäkertaromaani), mutta nyt niitä Goodman-lehtiäkin tulee taas tiiviimmin!


Nyt lähti jakoon pari tiukkaa numeroa Goodmania!
Juttuja Goodman-lehteen ja muihinkin medioihin on pienestä tauosta huolimatta toimitettu kaiken aikaa. Omissa kanavissamme (irwingoodman.com ja somekanavat) olemme osaa jakaneet ja muutenkin tiedottaneet (myös uutiskirjeissä – tilaa sellainen reteesti@gmail.com) kuulumisista ja tilanteista, uutisoineet keskeisistä tapahtumista jne. Pienen erikoislehden, Goodmanin, osalta päädyimme myös kustannuspaineiden vuoksi lähetyksissä useamman lehden niputuksiin. Postitustahti siis harventui mutta ei tyrehtynyt. Nyt jakoon lähti pari ns. rästilehteä, kaikille 2020-2023 vuosina jäsenyytensä rekisteröineille. Mukana on Vexi-spesiaali, jossa on asiaa enemmän myös Vexistä. Lehtiä tulee yhdistyksen varsinaisille jäsenille, ja vaikka ne ovat vain muutaman kymmenen sivun lehdyköitä korkeintaan, niin aina niissä on runsaasti asiaa Irwinistä, Vexistä, heidän lauluistaan ja tarinastaan, sekä irwinismin ilmiöistä, tarinoita näiden takaa, sellaistakin juttua mitä ei muualta voi lukea. Asiaa kansantaitelijan matkan varrelta.

Tervetuloa reteeseen seuraan uudet ja vanhat jäsenet!
Nyt kannattaa aktivoida jäsenyytensä jo vuodelle 2024 ja vinkata kaverillekin! Asiasta lisää
irwingoodman.comissa ja Reteessä kaupassa: kauppa.irwingoodman.com. Yhdistyksen jäsenlehti Goodman on tarjolla myös irtonumeroina Reteessä kaupassa, yhdistyksen tärkeimmän yhteistyökumppanin ValkeakoskiMedian verkkokaupassa. Digitaalisia palveluita on kehitteillä, ja niistä tiedotetaan kyllä sitten jatkossa, kun ne tulevat ajankohtaiseksi. Nyt nautitaan taas pienen tauon jälkeen näistä mukavasti rapisevista paperilehdistä. Me nojaamme perinteisiin, emmekä ole ensimmäisenä siirtymässä kokonaan digimaailmaan, konkreettiset aidot asiat pysyvät mukana!

Terveisin Irwin Goodman ry.n pj, Goodman-lehden päätoimittaja Ari Lahti

Samankaltaiset artikkelit